Pod pokroviteljstvom Zavoda Republike Slovenije za zapošljavanje danas je u beogradskom Sava centu organizovan Sajam zapošljavanja, tokom koga su kompanije iz Slovenije predstavile svoju delatnosti i pozicije otvorene za radnike iz Srbije.

Sajam, za koji je izražen velik interes građana, je osmišljen kao mesto susreta poslodavaca iz Slovenije i svih onih koji su u potrazi sa poslom. Kompanije koje su se ovom prilikom predstavile posetiocima ove godine su objavile više od 4.500 slobodnih radnih mesta, što pokazuje interesovanje i potrebu za zapošljavanjem u određenim privrednim delatnostima.

Na licu mesta građani su bili u prilici da apliciraju za neku od otvorenih pozicija u oblasti telekomunikacionih usluga, proizvodnje montažnih objekata, obrade kože, kao i u retail, automobilskoj, prehrambenoj, građevinskoj i farmaceutskoj industriji, ugostiteljstvu i zdravstvu. Među izlagačima bile su i kompanije Spar, Revoz d.d., Krka d.d., Lek d.d., UKC Ljubljana, koncern Kolektor, Poslovni sistem Mercator d.d. i drugi.

Sajmu zapošljavanja prisustvovali su predstavnici dva zavoda za zapošljavanje, a koji su prisutnima dati odgovore na sva pitanja u vezi sprovođenja Sporazuma između Vlade Republike Slovenije i Vlade Republike Srbije o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Sloveniji.

Tom prilikom prisutnima se obratio Tilen Božič državni sekretar pri Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalnih pitanja Republike Slovenije koji je istakao da ovaj sporazum donosi veću pravnu sigurnost radnicima iz Srbije, jer zahvaljujući njemu sva procedura se sprovodi kroz nadležne institucije.

Predavanju Radni i životni uslovi u Slovenijikoje  je organizovano u okviru sajma, prisustvovao je izuzetno velik broj posetioca, koji su na taj način od predstavnika slovenačkog Zavoda saznali sve bitne informacije o životu u Sloveniji.

Osim u Beogradu Sajam zapošljavanja biće organizovan i u Nišu i to 26. septembra u Sportskom centru Čair.